reli dakar 2022.

[FOTO/VIDEO] Lada će podržati privatni trkaći tim na Dakar reliju 2022.: Legendarna Niva iz 1984. spremna je za pustinjski izazov

04.11.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Klasični SUV VAZ-2121, koji je tim samostalno pripremio, bit će lansiran u novoj kategoriji Dakar Classic. Napravljen je posebno za automobile koji su sudjelovali na utrkama prije 2000. godine

Marka Lada je odlučila podržati privatni tim iz Švicarske, koji na reliju Dakar 2022. planira nastupiti s klasičnim SUV-om Ladom Nivom proizvedenom 1984., a marka će ujedno biti i službeni partner tima.

Klasični SUV VAZ-2121, koji je tim samostalno pripremio, bit će lansiran u novoj kategoriji Dakar Classic. Napravljen je posebno za automobile koji su sudjelovali na utrkama prije 2000. godine. Robusni ruski automobil na reliju će voziti pravi fanovi iz Švicarske: Mario Jacober (pilot) i Slađan Miljić (kopilot).

NIVA RED LEGEND Team Izvor: Promo fotografije / Autor: nivaredlegendteam

Zajedno s timom razvijano je novo ime i identitet u duhu 80-ih godina 20. stoljeća, kada je Lada Niva aktivno sudjelovala u raznim sportskim natjecanjima. Novo ime tima je NIVA RED LEGEND Team (prethodni naziv tima je bio Racing LADA).

'Jako nam je drago da je brend LADA vjerovao u nas i odlučio podržati! To će nam nesumnjivo dati samopouzdanje i pomoći nam da što više ljudi sazna o našem projektu. Počeli smo se pripremati zimi, a sada nakon 9 mjeseci spremni smo za put. Naša prva stanica bit će grad Togliatti, gdje planiramo posjetiti muzej AVTOVAZ-a i vlastitim očima vidjeti 'borbene' Nive prošlog stoljeća koje su nas inspirirale za sudjelovanje na reliju Dakar', rekao je Mario Jacober, pilot momčadi NIVA RED LEGEND.

Legendarna Niva u novoj kategoriji Dakar Classic Izvor: Promo fotografije / Autor: Lada

Vozač Mario Jacober je dodao i sljedeće: 'Veoma smo ponosni što ćemo sudjelovati na Dakar Classic rallyju s legendarnim SUV-om Ladom Nivom T1, koji smo sami pripremili. Od trenutka ideje da sudjelujemo u reliju do današnje prezentacije prošlo je manje od godinu dana, i već smo prešli dug put. Jako smo zahvalni na podršci svim našim partnerima, profesionalnoj zajednici rally-natjecatelja, pretplatnicima i, naravno, našim obiteljima. Zajedno možemo ići do kraja!'

'Slučajno smo saznali za ovaj projekt, jer je izazvao buku u ruskim medijima. Ali nas zanima jer iza toga stoji jako lijepa ljudska priča. Pratit ćemo njihovu avanturu i pomoći da je podijelimo sa svim fanovima Nive na različitim medijima, uključujući društvene mreže. Podržavamo to jer dijele naše vrijednosti natjecanja, avanture i prijateljstva', rekao je Fabien Goulmy, direktor marke i marketinga Lade.

Pripreme i natjecanja možete pratiti na stranicama tima @nivaredlegendteam na Instagramu i YouTube kanalu te putem službenih Lada stranica na društvenim mrežama.