prve skice

[FOTO] Ovako bi mogao izgledati SsangYong X200; Predstavljen novi jezik dizajna i još jedno električno vozilo

27.07.2021 u 15:51

Bionic
Reading

SUV srednje klase J100, koji bi trebao biti predstavljen 2022. godine, već je drugi električni automobil marke nakon potpuno električnog modela Korando e-Motion - i prvi u potpuno novom dizajnu: moderno vozilo, koje se može koristiti i kao pick-up, kombinira robusne elemente sa svježim, sportskim naglascima

SsangYong Motor Company čini se ide 'punim gasom': s novim dizajnerskim jezikom i dodatnim električnim vozilima, južnokorejski proizvođač automobila sada je u modelskoj ofenzivi. Ponovna interpretacija dugogodišnje SUV tradicije utire put budućnosti.

Kako to izgleda sada pokazuju objavljene skice i slike. Model predstavljen pod kodnim nazivom X200 daje pogled na jezik dizajna Powered by Toughness ili Pokretan žilavošću kao i nedavno predstavljeni potpuno električni SUV J100, o kojem smo pisali ne tako davno. Nova filozofija dizajna donosi poznatu robusnost u skladu s prirodom i živahne kontraste, koji se između ostalog izražavaju u boji, teksturi i modelu. Jasne strukture susreću se s kiparskim oblicima. Rezultat je mješavina snage i modernosti koja privlači različite skupine kupaca.

'Ponovno smo protumačili našu buduću dizajnersku viziju i filozofiju proizvoda oslanjajući se uvelike na naše jedinstveno nasljeđe', rekao je Lee Kang, direktor SsangYong dizajnerskog centra. Također udahnjuje novi život legendarnoj poruci marke 'Korean can do', koja je pratila prvi Korando 1983. godine.

SUV srednje klase J100, koji bi trebao biti predstavljen 2022. godine, već je drugi električni automobil marke nakon potpuno električnog modela Korando e-Motion - i prvi u potpuno novom dizajnu: moderno vozilo, koje se može koristiti i kao pick-up, kombinira robusne elemente sa svježim, sportskim naglascima. Prve povratne informacije od kupaca i medija bile su izuzetno pozitivne.

Put do elektromobilnosti

Međutim, SsangYong već ove godine započinje električnu mobilnost: kompaktni Korando e-Motion, koji će u Europi biti predstavljen ove jeseni, doslovno će pružiti električnu vožnju. Njegove aerodinamične linije kombiniraju oblik i funkciju: sportski, dinamični izgled smanjuje otpor zraka i time poboljšava domet. Bez emisija i gotovo tihim pogonima, prostor je izdašan kao i obično, pa cijela obitelj ima puno slobode i visoku razinu udobnosti.