BUDUĆNOST ALIJANSE

Fiat Chrysler objavio planove za idućih pet godina s brojnim iznenađenjima

04.06.2018 u 11:34

Bionic
Reading

Kormilo talijansko američke alijanse uskoro će napustiti Sergio Marchionne, no karizmatični Talijan hrvatskih korijena investitorima je dao naslutiti kakva ih budućnost očekuje

Fiat Chrysler bi tako u idućih pet godina trebali zaokrenuti u smjeru luksuznih automobila i SUV-ova te elektro mobilnosti. Budućnost nije blistava za malene automobile koje Talijani, s izuzetkom 500-ice i Pande planiraju prestati proizvoditi.

Ljubitelje sumanutih pick-upova razveselit će najava konkurenta Ford Raptoru u obliku Ram TRX-a s 575 KS, dok će oni koji preferiraju svestrane SUV-ove vjerojatno s nestrpljenjem iščekivati Deserthawk liniju proizvoda iz Jeepa.

U planu je i ponešto za one koji vole sportske automobile, pa tako Alfa Romeo navodno priprema povratak Gran Turismo Velocea. GTV bi trebao imati 600 KS, idealan raspored težine 50:50, te pogon na sva četiri kotača.

Na popisu je i 8C s centralno postavljenim hibridnim sklopom od čak 700 KS, a oni koji naginju električnim pogonima vjerojatno će se raspametiti na najavu električnog Maseratija koji će nuditi sprint do 96 km/h za manje od dvije sekunde.

Sve ove najave, doduše, treba uzeti s grumenom soli jer je FCA i 2014. objavila petogodišnji program od kojeg se štošta nije ostvarilo.

  • +4
Maserati Alfieri Coupe Izvor: Promo fotografije / Autor: maserati