CES 2024

Continental i Swarovski Mobility predstavljaju inovativni zaslon za premium vozila

09.01.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Zaslon od 10 inča temelji se na najnovijoj microLED tehnologiji koja omogućuje neviđene razine svjetline i kontrasta. MicroLED ploča za generiranje slike obješena je u vješto složeno kristalno tijelo, stvarajući iluziju da prikazani sadržaj lebdi

Tehnološka tvrtka Continental, prije svega poznata po proizvodnji guma za vozila, po prvi put prikazuje svoj Crystal Center Display na CES-u 2024. Prvi u svijetu, vrhunski automobilski zaslon u potpunosti je ugrađen u elegantno kristalno kućište – otvaranje pruža potpuno nove mogućnosti za integraciju minimalističkog luksuza u unutrašnjost automobila svojim poluprozirnim izgledom bez okvira.

Zaslon od 10 inča temelji se na najnovijoj microLED tehnologiji koja omogućuje neviđene razine svjetline i kontrasta. MicroLED ploča za generiranje slike obješena je u vješto složeno kristalno tijelo, stvarajući iluziju da prikazani sadržaj lebdi. Jedinstvena kombinacija automobilskog zaslona i pravog kristala razvijena je u suradnji sa Swarovski Mobility. Za ovo je rješenje tehnološka tvrtka Continental nagrađena CES Innovation Award Honoree za izvanredan dizajn proizvoda.

'S Crystal Center Displayom kao ključnom komponentom, želimo okrenuti svijet dizajna interijera naglavačke i stvoriti inovativnu središnju točku za premium vozila budućnosti – onu koja privlači pažnju i budi emocije. Udaljavamo se od jednostavnog prikaza informacija i podižemo ga na visoko personalizirano korisničko iskustvo,' rekao je dr. Boris Mergell, voditelj poslovnog područja korisničkog iskustva (UX) u Continentalu.

Središnja točka unutrašnjosti vozila: izuzetan dizajn susreće se s najsuvremenijom tehnologijom zaslona

Trodimenzionalni oblik kristala privlači pažnju svojim jedinstvenim rezom faseta koje je razvila tvrtka Swarovski Mobility i naglašava elegantan izgled Crystal Center Displaya. Privlačan raspored središnjeg informacijskog zaslona daje automobilskim dizajnerima uzbudljive nove načine tumačenja minimalističke estetike u interijerima luksuznih automobila.

Crystal Center Display, kao ključni kontrolni element, u središtu je koncepta rada i reprodukcije informacija. Njegov inovativni dizajn briše granice između tehnologije i intuitivne interakcije, budući da poluprozirni i lebdeći zaslon oživljava sustave virtualne pomoći u automobilu na način koji dosad nije viđen. Ovo stavlja interakciju između čovjeka i vozila (tzv. sučelje čovjek-stroj) u središte emocionalnog iskustva marke.

Vrhunska microLED tehnologija zaslona za izvanredne vizualne performanse

Poseban izazov s kojim su se suočili inženjeri u Continentalu bio je projicirati zaslon u zatamnjenu kristalnu ploču i spojiti sve u besprijekornu jedinicu. To stvara iluziju da sadržaj koji se prikazuje slobodno lebdi u kristalu. Kako bi to postigao, Crystal Center Display koristi naprednu microLED tehnologiju. MicroLED zasloni imaju samoosvjetljavajuće piksele i nude mnogo veću svjetlinu i vrhunski kontrast od usporedivih tehnologija. S tehnologijom zaslona sljedeće generacije ugrađenom u Crystal Center Display, Continental utire put novim uzbudljivim konceptima luksuznog interijera koji bi mogli definirati automobile budućnosti.

  • +2
Continental CES 2024 Izvor: Promo fotografije / Autor: Continental

Dobitnik nagrade za inovacije CES 2024 za zaslon Crystal Center

Simbioza vrhunskog kristala i vrhunske tehnologije zaslona je veliki hit s kojim je Crystal Center Display debitirao na Consumer Electronics Showu (CES) 2024. u Las Vegasu. Prvi na svijetu iz tehnološke tvrtke Continental ušao je u uži izbor kao dobitnik CES 2024 Innovation Award u kategoriji 'tehnika vozila i napredna mobilnost'. Žiri je bio impresioniran inovativnim i minimalističkim dizajnom u kombinaciji s tehničkim značajkama zaslona.

In2visible zaslon

Za suptilniji učinak, zakrivljeni In2visible zaslon neprimjetno se integrira u kokpit omogućujući nove mogućnosti dizajna i pretvarajući vozilo u dnevnu sobu na kotačima.

Kako vozila integriraju više softvera i preuzimaju funkcije poput računala i pametnih telefona, ona također moraju postati sigurnija. Continental je to razmotrio sa svojim zaslonima za autentifikaciju lica. Ovo su najviši sigurnosni standardi za nesmetan ulazak automobila i sigurno pokretanje vozila. 'Liveness check' ili Provjera živosti osigurava da samo vozač ili oni koji su registrirani na profilu vozila mogu osigurati pristup.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'