DAGGER GT SA 2.000 KS

Ovo je automobil koji će Veyronom obrisati pod

07.07.2010 u 13:36

Bionic
Reading

Danas više nije potrebno raspolagati vlastitom tehnologijom kako biste izradili superautomobil, dovoljan je status NASA-inog inženjera aerodinamike i dizajnera trkaćeg automobila Saleen S7, kao i internetska stranica putem koje ćete svijetu ponosno objaviti izgradnju novog, najsnažnijeg američkog supersportskog automobila

Dagger GT pogoni biturbo punjeni benzinski motor nepoznate zapremine koji razvija (bolje rečeno, razvijat će) 2.000 KS i 2.700 Nm okretnog momenta. Ne, nismo pogrešno napisali. U TransStar Racingu vjeruju da će to biti dovoljno za sprint automobila s mjesta do 100 km/h u svega 1,5 sekundi te rekordnih 480 km/h maksimalne brzine. Četvrt milje, kažu, Dagger GT oderat će za 6,6 sekundi.

Pritom se Amerikanci ne zamaraju previše istraživanjem, razvojem i kvalitetom tvrdeći da su sve komponente koje će ugrađivati u automobil već provjerene na drugim proizvodima te da nema potrebe trošiti dodatni novac na testiranje njihova koegzistiranja u Daggeru GT.

Ekipa TransStar Racinga planira već iduće godine proizvesti pet superautomobila od kojih su dva navodno već prodana. Automobil će se po cijeni od 2,7 milijuna kuna, što je obzirom na navedeno prava bagatela, nuditi u tri izvedbe – trkaćoj, legalnoj za cestovnu uporabu i luksuznoj. Bili živi pa vidjeli.