U PRODAJI IDUĆE GODINE

Renault predstavio serijsku inačicu električne Fluence

16.04.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon predstavljanja konceptne izvedbe električne limuzine Fluence na salonu u Frankfurtu prošle godine, Renault je u Kopenhagenu pokazao i konačnu serijsku izvedbu koja će se u prodaji pojaviti sredinom iduće godine

Fleunce Z.E. gradit će se u Renaultovim turskim pogonima u Bursi,  a bit će dostupna kupcima u Europi, Singapuru, Južnoj Africi i Rusiji. Automobil pogoni električni motor koji razvija 94 KS i 222 Nm okretnog momenta. Litij-ionska baterija teži 250 kilograma i smještena je iza stražnjih sjedala. Zbog njezinih dimenzija, električna Fluence od konvencionalne je izvedbe duža za 130 milimetara, odnosno ukupno je dugačka 4.750 milimetara.

Baterija ima kapacitet od 22 kWh te Fluence Z.E. omogućava prevaljivanje 160 kilometara do maksimalne brzine od 130 km/h. Jedno punjenje putem standardne mrežne 220V utičnice traje šest do osam sati.

Renault zasad ne otkriva cijenu svog prvog električnog automobila, no ona će vjerojatno značajno ovisiti o tržištu i stupnju kojim tamošnji zakonodavac potiče kupnju ekoloških vozila s nultom stopom emisije CO2.