ZNAČAJNO UNAPRIJEĐEN

Golf sedme generacije stiže već 2012.

18.11.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Golf VI je s nama tek dvije godine, a strani automobilski mediji već bruje o nasljedniku koji bismo, navodno, trebali ugledati već 2012.

Sedma generacija Golfa bit će građena na novoj platformi koju će dijeliti s Passatom, a trebala bi biti poprilično lakša i omogućit će Volkswagenu izradu kabrioletske, karavanske i kupe inačice, po uzoru na Passat CC, kao i njegove varijante s prednjim i integralnim pogonom.

Automobil će pokretati standardna postava pogonskih jedinica od kojih će se isticati novi 1.2-litreni TSI sa 105 KS, kao i novopredstavljeni trocilindrični 1.2-litreni TDI sa 75 KS i 120 Nm koji bi Golfu trebali osigurati emisiju CO2 nižu od 100 grama po kilometru. Sedma generacija Golfa navodno bi trebala doći i u hibridnoj izvedbi, u kojoj će društvo elektromotoru raditi benzinski ili dizelski motor.

Od tehnoloških unapređenja, sedma generacija narodnog automobila navodno će se okoristiti sustavima za prepoznavanje prometnih znakova, kao i sustavom za automatsko parkiranje, a AutoExpress još spominje sustav povezan s navigacijom koji vozača upozorava na oštre zavoje, ograničenja brzine, strme uzbrdice i nizbrdice.