NEKA BUDE SVJETLOST

Ma kakvi 'Angel Eyes', ovaj BMW ima lasere!

07.01.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Prije 14 godina BMW je na redizajnu serije 5 E39 prvi put pokazao Corona Rings, kolokvijalno poznate kao 'Angel Eyes'. Ove ovalne svjetlosne prstenove Bavarci su u međuvremenu prenijeli i na ostale modele te ih učinili izuzetno prepoznatljivim poželjnim dijelom opreme. Iz Munchena sad stiže nešto mnogo bolje

Laserska svjetla BMW je serijski već lansirao na futurističkom kupeu i8 te Audi, nešto kasnije, na specijalnoj izvedbi R8, no studija M4 Concept Iconic Lights netom predstavljena na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, sugerira da bi ova tehnologija odlično izgledala na svakom automobilu.

Razlozi za opsežnu primjenu laserskih svjetala u komercijalnim automobilima, nisu samo estetske prirode.

U kombinaciji s infracrvenom kamerom, laserska svjetla sposobna su svjetlosnim snopom upozoriti na pješake i životinje do stotine metara udaljenosti. Također će u sprezi s navigacijom unaprijed osvijetliti zavoje, a mogu pomoći i u upravljanju vozilom kroz uske prolaze pokazujući vozaču širinu automobila.

Kao da to nije dovoljno, tu je i tehnologija koja omogućava da laseri osnovne informacije o vožnji prikazuju direktno na cesti ispred vozača.

Pregenijalno.