KAKO PRESTAT GLEDATI?

Hipnotizirajući efekt McLarena P1 u bojama Gulf Oila

24.12.2014 u 11:57

Bionic
Reading

Koja je najbolja boja za automobil? Ne, nije crna, ni bijela, a ni novi trend zemljanih tonova. Jedina boja koja očito može učiniti da svaki automobil izgleda odlično zove se Gulf Oil

Plavo-narančasta kombinacija omađijala je automobilske entuzijaste 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća kad su je nosili trkaći Ford GT i Porsche 917, a jedini premaz koji Gulf Oilovom može stati uz bok je - Martinijev.

Iako nema sumnje da bi McLarenu P1 podjednako dobro stajala crvena, bijela i dvije nijanse plave, valja priznati da plavo-narančasta ima hipnotizirajući efekt zbog kojeg je nemoguće skinuti pogled s karoserije.

Barem dok ne zavirite u interijer gdje je McLarenov odjel za specijalne operacije MSO nastavio u istom stilu.

Mehaničkih preinaka nema pa se pod atraktivnom vanjštinom krije isti hibridni sklop od 916 Ks i 900 Nm sposoban katapultirati automobil s mjesta do 100 km/h za manje od tri sekunde te sve do maksimalne brzine od 350 km/h.

Primjerak koji možete bolje proučiti u fotogaleriji MSO je izradio po narudžbi poduzetnika Milesa Nadala. Nemam pojma koliko ga je to koštalo, no vrijedi svake funte.