LUKSUZ S VELIKIM 'L'

Maybach ustao iz mrtvih u najprestižnijem obliku S-klase

20.11.2014 u 11:31

  • +9

Maybach ustao iz mrtvih u najprestižnijem obliku S-klase

Izvor: Promo fotografije / Autor: mercedes

Bionic
Reading

Mercedesova S-klasa već u osnovnom izdanju tehnološki je najnapredniji, ultrasofisticirani, megaluksuzni automobil. Pitanje je - kako takav automobil učiniti tehnološki naprednijim, sofisticiranijim i još luksuznijim?

Nijemci vjeruju da odgovor leži u detaljima i ručnom radu te imenu Maybach.

Dvjesto mm više međuosovinskog razmaka otišlo je na prostor za putničke fotelje, a cijela unutrašnjost Mercedes-Maybacha S600 prekrivena je kožom, drvom i kromom.

Za razliku od one u običnoj S-klasi, ova koža prošivena je ručno, čak i ona na komandnoj ploči, brojke na analognom satu, primjerice, ručno su lijepljene jedna po jedna, a Mercedes je Maybach S 600 provukao i kroz zračni tunel. Ne zato da bi bio brži ili štedljiviji, već kako bi mogli reći da je ovo najtiši automobil u najprestižnijoj klasi.

Za motorizaciju krstarice koja je nešto veća od Bentley Mulsannea i nešto manja od Rolls Royce Phantoma brine se 523 KS snažni biturbo V12 ili turbopunjeni V8 sa 455 KS.

Brektavi dizelaš u palači na kotačima? Neće moći.

Mercedes se suzdržao od definiranja cijene, no nešto u području između milijun i pol i dva milijuna kuna je prilična vjerojatnost.

Što kažete?

Maybach ustao iz mrtvih u najprestižnijem obliku S-klase