SLAŽETE LI SE?

Evo zašto je sporiji Porsche 918 bolji od bržeg McLarena P1

18.11.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Kad su europski zakonodavci krenuli s propisivanjem sve strožih ekoloških propisa, malo koji zaljubljenik u automobile nije se zapitao je li to kraj naskroz ludih hiperautomobila kakve poznajemo

Odgovor je i da i ne.

Da, motori će biti sve manji, a 12-cilindraši rijetkost, ali to ne znači da je hiperautomobilska oštrica otupljena, čemu ponajbolje svjedoči video koji je Evo snimio na stazi Anglesey u Walesu.

Jethro Bovington imao je sreće na istom mjestu, u idealnim vremenskim uvjetima, sučeliti dva vrhunca automobilske industrije - Porsche 918 Spyder i McLaren P1. Da bi ovaj zapis bio kompletniji nedostaje samo LaFerrari.

Dvojac hibridnih hiperautomobila pokazao se istovremeno sličnijima, no i različitijima nego što bi se to dalo zaključiti na prvi pogled, no ono što je zasigurno zanimljivije jest činjenica da je pobjednik sraza automobil koji je postavio 'lošiji' rezultat protiv štoperice.

Bovington nedvosmisleno tvrdi da je McLaren brži automobil, no Porsche pruža više zadovoljstva u vožnji te je zbog toga - bolji.

Pogledajte video i u anketi odgovorite koji automobil biste sami odabrali.

Evo zašto je sporiji Porsche 918 bolji od bržeg McLarena P1