KOMPETENTAN MALI SUV

Jeep Renagade stigao na hrvatsko tržište

18.11.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Prvi Jeep proizveden izvan SAD-a napokon je stigao i kod nas. Očekivanja su velika, a sudeći prema viđenom, Renegade bi ih mogao i ispuniti

Najmanji Jeep izrađen je na potpuno novoj platformi koju će dijeliti s bratskim modelom Fiatom 500X. Također je prvi kompaktni SUV s automatskim deveterostupanjskim mjenjačem i sustavom za automatsko odspajanje stražnjeg pogona kad on nije potreban.

Amerikanci su uspješno prenijeli osnovne vizualne značajke Jeepa na Renagade. Sve je tu, od robusnog naličja, sedmodijelne rešetke hladnjaka i ovalnih prednjih svjetala do trapezoidnih blatobrana.

Renegade će se na našem tržištu nuditi s odabirom između tri benzinska i dva dizelska motora. Tu su dva MultiAir2 benzinca 1.4 sa 120 i 170 KS, E-TorQ 1.6 benzinac sa 110 KS te dva Multijet dizelaša - 1.6 sa 120 KS i 2.0 sa 140 KS.

Jeep tvrdi kako je Renegade terenski najsposobniji automobil u klasi, a tome u prilog svjedoče i podaci o prijenosu. Osnovni model dolazi s pogonom isključivo na prednje kotače, no tu su i verzije s integralnim pogonom Jeep Active Drive i Active Drive Low te predefinirane postavke elektronskih kontrola za optimalne performanse na svim vrstama podloga.