Autor: tportal.hr

Svijet
SREBRENICA U HAAGU

Revizija presude protiv Srbije opasno uzbunila duhove u regiji

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je u subotu kako nema nikakvih izgleda da Međunarodni sud pravde (ICJ) prihvati zahtjev za revizijom presude protiv Srbije za agresiju i genocid iz 2007. godine, ali je istodobno upozorio da je već odluka o podnošenju takvog zahtjeva BiH uvela u opasno stanje i krizu s nesagledivim posljedicama

Svijet
SIGURNOSNA KONFERENCIJA

Grabar Kitarović susrela se s Penceom i Lavrovom

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u subotu u Muenchenu da će Sjedinjene Države biti "nepokolebljive" u potpori NATO-u i držati Rusiju odgovornom za stanje u Ukrajini, umirivši europske saveznike zabrinute izjavama predsjednika Donalda Trumpa da je NATO "zastario" i da kani poboljšati odnose s Moskvom.

Svijet
SVA MOĆ ERDOGANU

Turska pred najradikalnijim korakom: hoće li 'ugasiti' premijera?

Turski premijer Binali Yildrim uskoro bi mogao ostati bez posla. Turski parlament nedavno je usvojio paket ustavnih reformi koji će omogućiti prelazak zemlje na potpuni predsjednički sustav. Zadnju riječ o tome imat će narod na referendumu 16. travnja. Budu li ustavne reforme prihvaćene, položaj predsjednika vlade bit će ugašen, a zamijenit će ga jedan ili više potpredsjednika države.

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2017. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr