Hrvatska
'OTVORENO' O DROGAMA

Nove droge su otrovi, a dileri su uvijek tri koraka ispred policije

Sve je više novih droga. I dok se donedavno govorilo još samo o kokainu, heroinu ili ecstasyu, danas se opasne droge mogu pronaći u proizvodima koji su deklarirani kao osvježivači zraka, soli za kupanje ili gnojivo za biljke. Uz to, moguće ih je nabaviti za malo novca na gotovo svakom uglu. Kako ih prepoznati, kako prevenirati i kako liječiti, pitanja su na koja su odgovore u emisiji HRT-a Otvoreno potražili Domagoj Novokmet i njegovi gosti mr. Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, dr. med. spec. psih. Mirjana Orban, Nastavni Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", dr. spec. psih. Robert Torre, KBC "Sestre Milosrdnice" i Nikša Džanko, liječeni ovisnik iz Splita.

Hrvatska
SUKOB S PREMIJEROM

Puhovski: Grabar Kitarović je predsjednica pola Hrvatske

Premijer Zoran Milanović danas je pozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da konkretizira ideje za gospodarski oporavak, a ona je uzvratila prijedlogom da podnese ostavku. Večeras u Otvorenom Domagoja Novokmeta razgovaralo se o tome što se krije iza svega i spremaju li nam se prijevremeni parlamentarni izbori

Hrvatska
'OTVORENO' O PRESUDI ZA GENOCID

Šeks: Srbija malo jest nasljednik SFRJ, malo nije

Petnaest godina prošlo je od podizanja tužbe za genocid protiv Srbije na Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Milijuni dolara potrošeni su u tom procesu. Srbija je, kao dio taktike obrane, podigla protutužbu, da bi na kraju današnjom presudom obje te međusobne tužbe za genocid bile odbačene. Kako će odbacivanje tužbi utjecati na odnose dviju država i dvaju naroda analizirali smo u Otvorenom u kojem su gostovali Vladimir Šeks, Veljko Džakula, Ante Nazor i Željko Horvatić. U emisiju se iz New Yorka javio Luka Mišetić.

Hrvatska
PRESELJENJE U VISOKU

Tuđman: Ovo je šlamperaj Vlade koja želi poniziti predsjednicu

Što stoji iza odluke Vlade o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku ulicu na zagrebačkom Gornjemu gradu? Jesu li u Banskim dvorima samo poštovali volju Kolinde Grabar Kitarović ili su iskoristili priliku da joj politički napakoste? Zadovoljava li palača u Visokoj sigurnosne standarde za Ured predsjednice? O tim i drugim pitanjima u Otvorenom su razgovarali gosti emisije Miroslav Tuđman, Mate Laušić, Vlatko Cvrtila i Krešimir Macan

Politika i ekonomija
GORAN MARIĆ U OTVORENOM

Javne tvrtke se ne rasprodaju u izbornoj godini

Nagađa se da će Vlada u izbornoj godini građanima, braniteljima i mirovinskim fondovima ponuditi 25 posto dionica Hrvatske elektroprivrede i Hrvatske lutrije. Je li to rasprodaja ostataka obiteljskog srebra ili dobar potez kojim će se napuniti državna blagajna i pokrenuti tržište dionica? Zašto uopće privatizirati strateške državne kompanije koje ostvaruju dobit? U emisiji HRT-a Otvoreno odgovore na ova pitanja potražili su Mislav Togonal i njegovi gosti: Goran Marić (HDZ), Ivo Jelušić (SDP), poduzetnik i investitor Nenad Bakić i prof. Slavko Krajcar (FER).

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2015. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr