VRTOGLAVI IZNOSI

Koliko zvijezde košta glamur na crvenom tepihu?

12.01.2016 u 12:43

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna to da holivudske zvijezde često besplatno dobiju skupe haljine i nakit za crveni tepih. No kako pokazuje objavljeno istraživanje američkog The New York Posta, pripremanje za prestižnu dodjelu nagrada daleko je od besplatnog i jeftinog

Američke dnevne novine The New York Post tako su u javnost izašle sa iznenađujućim ciframa kada je u pitanju stvaranje glamuroznog izgleda za potrebe prestižne dodjele nagrada kao što je Zlatni globus.

Istraživanje The New York Posta kaže da pripreme treba započeti cifrom od 13 tisuća dolara, koliko bi otprilike iznosilo angažiranje stilista i profesionalnog krojača. U holivudskim krugovima angažman stilista povodom pojavljivanja na crvenom tepihu na dnevnoj osnovi iznosi 1500 dolara. Ako se usluge stilista produlje na deset dana, tada dolazimo do iznosa od deset tisuća i petsto dolara.

Kako otkriva Post, većina zvijezda ne angažira običnog krojača, već je uglavnom riječ o  profesionalnim krojačima iz Europe, iskusnima u šivanju couture haljina. Angažman ovih specijaliziranih krojača potencijalno iznosi oko 1500 dolara, ako računamo let iz Europe do holivudskih brežuljaka i tisuću dolara za odsjedanje u hotelu na nekoliko dana.

Iako nakit poznatih svjetskih draguljara zvijezde za potrebe pojavljivanja na crvenom tepihu uglavnom dobivaju na posudbu, nemojte se dati zavarati.

Poznati svjetski draguljari zvijezdama će uz posudbu nakita uručiti račun koji otprilike iznosi 20 tisuća dolara. On se odnosi na pokrivanje osiguranja i zaštite skupocjenog nakita. Cifra od dvadeset tisuća dolara uključuje angažman zaštitara, najam oklopnog vozila i otvaranje police osiguranja.

The New York Post ne staje s iznošenjem vrtoglavih cifri. Kako navode u svom istraživanju, zvijezde angažman profesionalnog frizera košta šest tisuća dolara, a ova cijena uglavnom uključuje trodnevne konzultacije i testiranje frizura. Po pitanju šminke i glamuroznog make-upa, mnogi vizažisti slavnih svoje usluge naplaćuju oko 1500 dolara po satu, što u velikoj noći pojavljivanja na crvenom tepihu može dovesti do cifre od pet tisuća dolara.

I zadnje, ali ne i posljednje - angažiranje manikera za kućni posjet uoči prestižne dodjele nagrada zvijezdu će koštati oko tristo dolara

Kada se zbroje sve navedene cifre, dolazimo do iznosa od 44.300 dolara, koliko prosječno košta postizanje glamuroznog izgleda uz asistenciju najboljih krojača, frizerskih stilista, vizažista itd.