KRENULA ŽESTOKA KAMPANJA

HDZ: Za državu ne može biti odgovoran jedan čovjek

06.10.2015 u 11:53

Bionic
Reading

Unatoč tome što ga premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović mjesecima zove na sučeljavanje, Tomislav Karamarko tek jučer pristao je na neku vrstu sraza dviju najjačih stranaka u državi. Šef HDZ-a pozvao je na sučeljavanje timovima i programima, što su u SDP-u protumačili kao Karamarkovo skrivanje iza tima. Na to je danas odgovorio HDZ. Poručuju da za državu ne može biti odgovoran samo jedan čovjek

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je, nakon mjeseci odbijanja, pozvao na sučeljavanje programa i timova ljudi. Odmah je stigao odgovor iz SDP-a.

'Karamarko izbjegava sučeljavanje i sakrio se u timove. Milanović vodi stranku, a Karamarko se skriva iza stranke. Nije nikakav problem to da se sučeljavamo programima i timovima, ali jedan je odgovoran za državu i javnost treba vidjeti daje li mu povjerenje za to', stav je SDP-a.

Upravo ova zadnja rečenica zaboljela je HDZ te je danas uzvratio priopćenjem.

'Hrvatska demokratska zajednica zaprepaštena je činjenicom da jedna socijaldemokratska stranka u 21. stoljeću u državi koja je članica Europske unije može tvrditi da je za državu odgovoran jedan čovjek.

Takav stav pokazuje da su u SDP-u još uvijek duboko ukorijenjeni recidivi totalitarizma u kojima se vođa partije tretira kao osoba koja sve vodi i svime upravlja.

Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se za demokratsko društvo u kome jedan čovjek neće sve voditi, svime upravljati, kojim će upravljati stručna vlada, a čiji premijer neće birati ministre koji će o svojim resorima znati manje od njega samoga, kako bi on uvijek bio najpametniji.

Nakon ovakvog stava SDP-a ne čudi zašto vlada na odlasku još uvijek nema program, a premijer na odlasku izbjegava sučeljavanje timova i programa', priopćili su iz HDZ-a.